Om din bussreise

Scandoramas komfortbusser

De bekvemlighetene som finnes i våre langdistansebusser gjør reisen behagelig på alle måter. Oftest benytter vi oss av 2014 års modeller eller nyere. Vi har lyttet til våre reisende og begrenser vanligvis våre grupper til 48-52 personer, i unntaksfall 56 personer. Dobbeltdekkere kan forekomme, dette ser du under respektive reise. Bussene er alltid utstyrt med sikkerhetsbelter, toalett, leselamper, stoler som kan justeres og lydanlegg. Og sist men ikke minst en trygg og sikker sjåfør. Dette er Scandoramas komfortbusser. Alle busser er dessuten utstyrt med aircondition. Ved høye temperaturer blir det dog ikke alltid så kaldt i bussen som man ønsker, ettersom også en velfungerende aircondition har sine begrensninger.

Avgangstid

Avgangstid er kl. 08.10* fra Øresundsterminalen. Om du tar deg til terminalen på egenhånd skal du være der senest kl. 07:45. Ca hjemkomsttid til Øresundsterminalen er kl 20:00 *Avvikelser kan forekomme på visse reiser. Se informasjon på din billett. Du kan lese mer om tilsutning fra/til Norge her.

Praktiske tips

På reisen trenger du svenske kroner (SEK), euro (EUR) samt også den lokale valutaen hvis du besøker et land som ikke har euro. Du kan se hvilken valuta vi anbefaler på de ulike reisemålene under respektive reiser. Vi anbefaler at du veksler til valuta innen reisen ettersom vi ikke kan garantere vekslingsmuligheter på reisen. Tenk på å veksle i mindre valører som 5- og 10-eurosedler. Dessverre har vi ikke mulighet til å ha kartmateriale til stedene som besøkes på reisen. Er du interessert i kart anbefaler vi at du kjøper inn disse på forhånd.

Pauser

På alle våre bussreiser har vi pauser med jevne mellomrom, normalt etter ca to til tre timers kjøring. Våre busser er helt røykfrie. Vi stanser alltid for lunsjoppehold under reisedagene om det ikke er mulighet å spise under en fergeoverfart.

Plasser i bussen

På våre bussreiser benytter vi et rotasjonssystem som innebærer at alle reisende bytter plass hver dag. Reiser dere flere enn to personer sammen, bør dere sette dere på samme side i bussen for å ”slå følge” under hele reisen. På denne måten oppstår ikke urettferdig plassfordeling, og alle får sitte både i den fremste og bakerste delen av bussen samt på begge sider. Med bakgrunn i rotasjonssystemet kan man ikke foreta plassreservasjoner, ei heller mot fremvisning av legeattest. Vi gjør dette for at alle skal trives. Ved problem med reisesyke, anbefaler vi at man tar kontakt med apotek eller lege for å få medisin mot dette. På reiser der vi ikke overnatter på hotell på vei til reisemålet tillempes av naturlige grunner ikke rotasjonssystemet. Reiser du alene eller i et selskap med et ulikt antall personer kan noen i deres selskap få sitte ved siden av en annen medreisende. 

Bagasje

Din bagasje får max omfatte en reiseveske (max 20 kg) og en liten håndbagasje per person. Du bærer selv din bagasje til/fra hotellrommet. Den enkelte er ansvarlig for at bagasjen virkelig kommer med på bussen ved avreise. Tenk på at vesker, så som på flyet, pakkes på hverandre og at veskene og inneholdet da bør tåle dette. Scandorama erstatter ikke for skadet bagasje, men henviser til repektive transportørs forsikringsselskap. Dette gjelder også på tilslutningsreisene samt ved eventuell omlastning av bagasjen.

 

Skriv ut
Send link med e-post
Dele på Facebook
Dele på Twitter