Scandoramas historie

Scandorama ble startet i 1980 av Claes Berglund og Johan Malmqvist fra Norrköping. De ble gode venner under studietiden på Handelshögskolan i Stockholm og interessen for å reise ble for alvor vekket når de parallelt med studiene jobbet ekstra som guide på bussreiser. Johan og Claes fikk en idé om å starte et eget reiseselskap der man bekvemt reiser med buss og samtidig får lære seg nye ting om de steder som man passerer. De ville også ha med en kunnskapsrik guide for å informere og underholde de reisende. Ettersom Skåne er et bra utgangspunkt for reiser til Europa, flyttet Johan og Claes ned til den skånske metropolen Malmö. De startet selskapet med bare dem selv og byttet på å være ute i Europa som guide eller å jobbe på kontoret med framtidige reiser. Alt gikk veldig bra og selskapet vokste i rekordfart.

Historie:

1980: Selskapet ble startet av Claes Berglund ogJohan Malmqvist
1989: Salg av Scandoramas bussreiser starter Norge
1990: Scandorama innfører fly til flere destinasjoner
2006: Mer enn 40 000 reisende reiser med Scandorama
2009: Johan Malmqvist selger Scandorama till Ölvemarks Holiday og avgår som VD. Scandorama blir da et heleid datterselskap til Ölvemarks Holiday. I forbindelse med dette oppkjøpet gikk Bergkvarabuss inn som 45% deleier i Ölvemarks Holiday.
2012: Bergkvarabuss kjøper de resterende 55% av aksjende i Ölvemarks Holiday og Scandorama blir dermed et heleid datterselskap til Bergkvarabuss.
2015: Scandorama feirer35 år!

Scandorama i dag

Scandorama har arrangert reiser siden 1980 og er i dag en av Skandinavias største bussreisearrangører. Konseptet er guidede reiser, uansett om du reiser med buss eller flyr til destinasjonen. Guidede buss- & flyreiser – du velger hvordan du vil reise! I 2016 tilbyr Scandorama 72 forskjellige reiser til spennende destinasjoner.
Hovedkontoret ligger på Öresundsterminalen i Arlöv, Sverige, og ny VD siden 2015 er Johan Arlock.

Reisegaranti

Scandorama har stilt reisegaranti til Kammarkollegiet i Sverige.Vårt medlemskap i Sveriges Bussresearrangörer forplikter oss til å holde god etikk og høy kvalitet i virksomheten. Du reiser alltid tryggt med oss.

Reise med guide

Å ha noen med seg på reisen som kan destinasjonen, noen som vet om den beste cafèen eller restauranten, noen som beriker reisen din med det lille ekstra. Det er en Scandoramaguide. Du kan slappe av og fokusere på opplevelsene under reisens gang - alt det praktiske er løst. Guiden din står for kunnskap, inspirasjon og engasjement - du kan lene deg tilbake og nyte ferien din!

 

Velkommen til oss!

 

Skriv ut
Send link med e-post
Dele på Facebook
Dele på Twitter